Promycel Pleurotus - supliment proteic pentru Pleurotus spp.

Promycel Pleurotus

Caracteristici generale:

   Promycel Pleurotus este un supliment  cu un continut de 40% proteina cu eliberare prelungita, bazat pe o formula de amestec de faina de soia si aditivi in doze precise pentru a satisfice deficitul natural al unor micro si macronutrienti in substratul pentru Pleurotus spp. Contine numai proteina de origine vegetala si nemodificata genetic.

   Ambalare: saci de 25 kg

 Utilizare:

   Se amesteca in proportie de 0.8% cu substratul inainte sau in timpul isamantarii.

   Astfel 0,8 Kg de supliment sunt necesare la 100 kg substrat (substrat = materie celulozica umectata si pasteurizata sau semisteriliza)

   Este necesara omogenizarea foarte buna a suplimentului cu substratul , orice zona cu concentratie mai mare de supliment va genera cresteri nedorite de temperatura cu posibilitatea distrugerii miceliului.

   Atentie: Chiar si cu o omogenizare optima, datorita cresterii activitatii in substrat , temperatura in substrat in timpul incubarii poate creste cu cateva grade C.

   Asadar Promycel Pleurotus se recomanda a fi folosit numai de catre producatorii cu experienta , dupa ce s-au asigurat ca pot mentine temperaturile optime la incubare.

 Beneficii:

   Imbunatateste calitatea ciupercii , carpoforii vor fi mai densi si creste frigoconservabilitatea.

   Ridica randamentul cu pana la 5%. (Exemplu: daca fara Promycel Pleurotus ati obtinut 20 kg ciuperci la 100 kg substrat , cu Promycel Pleurotus puteti obtine pana la 25 kg ciuperci la 100 kg substrat)

   Scurteaza perioada de incubare si si creste calitatea acesteia.