Ce este miceliul?

R: "Miceliul de ciuperci este un preparat biologic ce se obtine in conditii sterile de laborator si care , plasat intr-un microclimat optim , poate reproduce ciuperca din care a provenit" (Dr. Ing. Ioana TUDOR - "Ciuperci si Miceliu")

 

Ce cantitate de miceliu pot sa cumpar?

R: Miceliul este ambalat la pungi de 15 litri si puteti achizitiona 15 sau multiplu de 15 litri. Nu comercializam cantitati mai mici de 15 litri. Unitatea de masura in cazul miceliului este Volumul, de aceea ne exprimam in litri nu in kilograme. Cu aproximatie o punga de 15 litri cantareste 10 kg.

 

Care este norma de miceliu la insamantare?

R:

Pleurotus: 2 - 3 litri la 100 kg substrat *

Agaricus: 0,8 - 1,1 litri la 100 kg compost *

* Aceste cantitati sunt cu titlu de recomandare si numai pentru miceliu Amycel. Norma de insamantare o stabileste fiecare producator in parte in functie de metoda de cultura folosita si experienta personala.

 

Cum command si cum cumpar?

R: Pentru comenzi trimiteti E-mail sau sunati la numarul de telefon. Le gasiti pe pagina de Contact

 

Dupa comanda cum ajung in posesia miceliului?

R:

1. Puteti sa-l ridicati din Cluj Napoca

2. Poate sa va fie livrat cu masina noastra, aceasta depinzand de locatia unde il doriti , de cantitatea comandata si momentul in care il doriti.

3. Se poate expedia prin Curier rapid , Fan Courier sau Transilvania Post , ca persoana fizica in acest caz contravaloarea miceliului este necesar sa o achitati intrun cont bancar iar costul transportului se va achita la curier in momentul in care vi se livreaza coletul.


Daca am ajuns in posesia miceliului, cat timp si in ce conditii pot sal pastrez?

R: Pentru a mentine calitatea pana la utilizare, miceliul se pastreaza la temperaturi intre +1 si +4°C pana la 8 saptamani. Dar cele 8 saptamani se calculeaza din momentul in care miceliul iese din procesul de fabricatie la fabrica Amycel Franta, de acolo se scad zilele de transport + zilele de depozitare, astfel daca doriti sa-l pastrati mai mult de 2-3 saptamani , este bine sa intrebati daca acest fapt este posibil.

 

Doresc sa cumpar compost gata insamantat pentru agaricus sau substrat insamantat pentru pleurotus, ce trebuie sa fac?

R: In acest caz trebuie sa va adresati firmelor care produc si comercializeaza compost sau substrat.  Noi nu producem si nu comercializam compost pentru agaricus sau substrat pentru pleurotus.

 

Este acesta un magazin virtual?

R: Nu. acesta nu este un magazin virtual , produsele comercializate nu se supun regulilor comertului pe internet. Acesta este un site pentru a facilita schimbul de informatii intre vanzator si eventualii cumparatori.

 

Alte informatii:

Informatiile de pe acest site sunt concepute in sprijinul producatorilor de ciuperci dar obtinerea succesului se bazeaza pe cunostintele temeinice si experienta fiecarui producator in parte.

Comercializam miceliu si alte produse pentru cultura ciupercilor si va stam la dispozitie cu informatiile legate de aceste produse, dar nu suntem specializati in consultanta si nu putem raspunde la toate intrebarile legate de cultura ciupercilor.

Totodata va recomandam sa dobanditi informatiile legate de Tehnologia de Productie a Ciupercilor din surse credibile si testate. A produce ciuperci si a castiga bani din aceasta activitate nu este nici simplist si nici usor.

 

Pentru orice alte intrebari va rugam sa ne contactati.